Underbara blåbär bra för LCHF diet

När man ska äta LCHF så är det inte alltid så lätt med efterrätter. Det här känner jag av nu då det blir så många middagar, luncher och andra tillfällen då det passar med något extra gott till en kopp te eller kaffe. Hos mina föräldrar så har äppelpaj alltid varit en självklarhet under vintern men numera så sätter jag inte i mig söta äpplen i kombination med socker och vetemjöl och det känns lite trist när äppelpajen dyker upp på bordet och jag inte får vara med. Okej, jag vet, jag har själv valt min kost, men det betyder ju inte att man kan sakna favoriter från förr.

Hursomhelst så har jag funnit den allra bästa ersättningen och det är blåbär. Blåbär är så otroligt nyttiga och de går att göra paj med utan att man blandar in allt som heter mjöl och socker. Istället så kör man med mjöl gjort på nötter och kokosolja. Med en rostad mix av nötter på blåbären så får man en så god skorpa.

Som tur var så hade mina föräldrar förberett väl för min LCHF diet då de redan i somras började plocka blåbär och frysa in dessa. Resultatet var en frys full av påsar med blåbär som jag nu har fri tillgång till. Det är inte bara paj som blir gott med blåbär, man kan göra så himla mycket med dessa fantastiska bär.

Smoothies

Blåbärssmoothies är underbara och så enkla att göra. Här finns det lite olika blandningar och det är enkelt att få sötma med stevia. Blåbärssmoothies är kanon att börja dagen med och de är också uppfriskande mot eftermiddagen.

Blåbärssoppa

Om man vill ha något varmt så kör man på en varm smoothie som man lika gärna kan kalla för blåbärssoppa. Det här är lika gott som en kopp te och så nyttigt.

Ät de som de är

Sist men inte minst så vill jag rekommendera blåbär precis som de är. Man kan ta ett gäng direkt från frysen och lägga dem i en skål. Det här blir sedan ett slags plock-godis som kan vara trevligt att ha då man kanske ser en film. Det enda man ska tänka på är att man förstås får blå fingrar om man inte tar bären med en sked men det kanske inte gör något då färgen snabbt går bort efter att man tvättar händerna.

Underbara blåbär, verkligen något för den som kör med LCHF att ta fasta på!

moa