TV doktorn säger att juice inte kan avgifta

Jag såg ett klipp från TV4 morgonnyheter och där satt det en doktor, Mikael Sandström, och pratade om det där med juicer och detox, det vill säga avgiftning. Jag har själv kört en del med grönsaksjuicer för att få lite fart på fettförbränningen men inte för att bli av med gifter. Jag trodde att man kunde avgifta kroppen med juice så det här var väldigt intressant att höra. Hursomhelst så sade den här läkaren att man inte kan avgifta kroppen på detta vis. Han menar att det hela är en bluff och att det inte finns några bevis för att kroppen verkligen skulle bli av med gift bara för att man enbart dricker fruktjuice under några dagars tid.

Det där tyckte jag var rätt intressant. Jag har i varje fall inte sett någon juicemetod som talar om exakt antal gift som man blir av med, och i sådant fall vilket gift. Här ligger det uppenbarligen något i det som TV4s läkare säger.
En annan sak som han tog upp var att det i många juicer finns socker tillsatt trots att det står att det inte gör det. Det finns tydligen en regel som säger att man kan lägga till ett visst antal gram, jag tror det var 15, utan att deklarera om detta. Tillsammans med själva fruktsockret så blir det till en massa sockerbitar och då kan man fråga sig hur nyttigt det egentligen blir att bälga i sig juice i flera dagars tid.

Nu är jag dock för juice, fast kanske inte så mycket fruktjuicerna som ger för mycket socker. Jag tycker att det är enkelt nog att mixa egna smoothies och att använda grönsaker. Med inslag av färsk koriander och gurka så får man en så fräsch smak och dessutom bra med vitaminer och mineraler.

Det var också detta som läkaren hos TV4 belyste, även om man inte avgiftar kroppen på gift, som den ändå kanske inte har, så kan man absolut må bra av att dricka hälsosam juice och det är precis det som jag upplever då jag börjar min dag med en härligt grön smoothie.

Här kan ni se klippet med doktor Sandström:

moa