Städning hemma

städning hemmaStäda bör man, annars blir det lätt lite trist hemma. Okej, jag måste erkänna att jag tycker att det där med att städa är så trist. Jag får ingen skön känsla då jag står och diskar eller flyttar på soffan för att komma åt dammen i hörnen. Inte ens efter en storstädning så upplever jag en stor tillfredställelse av att ha gjort det hela själv. Jag upplever alltså ingen sorg över att låta någon annan ta hand om min städning, och jag tycker att fler bör göra samma sak. När man får städhjälp så blir det nämligen en massa tid över till annat, och det är inte bara tiden man hade lagt på att göra rent och snyggt som man sparar in, man slipper ju fundera på när man ska städa och varför det aldrig blir gjort.

En nödvändig lyx

Jag vet att en del tycker att man ska klara av städningen själv och det är klart att det finns de som gör det jobbet bäst själva. Jag kan tänka mig att det kan vara supersmart att lära sina barn så snart som de kan gå att man lägger tillbaka saker och ting när leken är över. I mitt fall så har det där med regler omkring städning hemma aldrig lett till att jag på ett naturligt sätt får detta gjort utan att tänka så mycket på det. Så för mig så är städhjälpen en nödvändig lyx, för lyx är det och det kan man inte komma ifrån. Men jag vill tillägga att vi alla bör unna oss sådant som får livet att kännas lite lättare. För en person kanske det är att gå lite oftare till frisören eller att låta någon annan måla naglarna åt en medan jag väljer att lägga en extra slant på att någon annan gör rent i mitt hem.

En sak som gjorde att jag tvekade lite för det där med att få hjälp av en främling i mitt hem var att jag undrade om det verkligen var säkert. Man har ju hört om folk som tagit hem hjälp för städning och sedan upptäckt att saker fattas. Det var på grund av detta som jag valde en seriös tjänst som man verkligen kan lita på så att man slipper oroa sig för saker som stöld.

Nu när jag får regelbunden hjälp med sådant som har tagit så mycket energi, och då främst tankekraft för att jag känt en sådan press över att behöva städa, så upplever jag en stor glädje i vardagen. Det är så trevligt att komma hem till en ren och städad miljö och det får coola effekter. Om jag hade lämnat strumpor på golvet förr så sker det mer sällan nu då jag tycker att det är synd att stöka till när det är så fint. Det här är ju ett stort plus så jag rekommenderar verkligen att ni unnar er lite hjälp med städningen, det är det väl värt!

moa