Se upp för gömt socker

Det är knappast en nyhet att det inte är så bra att äta för mycket socker. Den som vill gå ner i vikt vet att det gäller att sluta äta mat med en massa socker, men det här kan vara lättare sagt än gjort. Saken är den att så många matprodukter är fulla av socker. Anledningen till detta är att vi tycker om den söta smaken och att det här skapar ett beroende som gör att vi köper samma produkt igen. Det som är minst sagt fult är att det finns gott om så kallade hälsoprodukter som har en massa dolt socker. Om du ser på innehållet i olika bars så kommer du att se att de är långt ifrån perfekta då du vill slippa det vita giftet.

Laga mat själv!

Ett säkert sätt att undvika socker som är dolt i förpackningar som annars talar om det nyttiga innehållet är förstås att laga mat själv. Den största sockerfällan är inte godis och bullar då vi alla är väl medvetna om att de här produkterna innehåller socker. Det är istället den färdiga maten i form av halvfabrikat som det gäller att se upp för. Den här typen av mat har för det mesta tillsatt socker som man inte ens tänker på. Om man istället lagar sin egen paj, köttfärssås och annat så kan man äta nyttigare.

Faktum är att det heller inte är så dumt att baka själv. När man bakar allt från bullar till pizza så kan man ju välja mjöl av nötter och låta bli att tillsätta socker. Det här ger mat som man kan äta med gott samvete. Jag vet, man måste ha tid för att kunna laga mat men med tanke på hur viktigt det är att vara frisk och stark så kan det ju verka vettigt att boka in matlagning precis som man bokar in träning, jobb och annat. Mycket går ju att frysa och då har man ju mat färdig att värma men utan det dolda sockret!

moa