LCHF here I come…

Det där med LCHF är ju en het potatis och nu har jag äntligen bestämt mig för att låta bli potatisar och annat som har gott om kolhydrater. Idag har jag haft en riktigt lyckad LCHF dag och låtit bli det skräp som jag tidigare satt i mig. Om man ska tro på alla de som lovprisar den här dieten så bör jag snart förlora vikt, få en bättre mage, och även uppleva att jag mår bättre. Just nu så känns det mest bra att äntligen ha kommit igång.

Idag åt jag LCHF müsli till frukost med helt naturell yoghurt. Det blev inget glas juice och det kändes faktiskt lite konstigt men jag vet att det kan ta lite tid att komma in i det nya tänket. Under morgonen så kände jag ett sug efter mat, närmre bestämt efter bullar. Jag var väl förberedd på detta med en påse nötter i väskan. Nötter är verkligen en bra lösning då man behöver energi utan att stoppa i sig mjölprodukter eller godis.

När jag kom hem så var jag vrålhungrig. Jag hade tänkt testa att laga LCHF pizza men det hade tagit för lång tid så jag körde på ägg och korv istället. Efter att ha vilat en stund så var jag redo att ge mig på kvällens lyx, glass. En mix av naturell yoghurt och bär gav mig den där sötman som jag längtar efter och så kändes det kul att få njuta av god glass utan rädsla för att bli tjock av detta.

Det har varit en bra dag men jag måste erkänna att jag har ett enormt sug efter socker. Det gör det lättare att hantera detta då jag vet att det beror på att jag är beroende då jag har satt i mig sockerprodukter dagligen under hela mitt liv. Det kan komma att ta lite tid innan jag känner att godis inte är intressant för mig och det tänker jag vara ärlig med. Just nu så har jag bestämt mig för att inte vika för suget så att jag kan nå den där punkten då det bara känns märkligt att äta en chokladkaka.

Imorgon tänker jag köra ihop någon form av gratäng med ost. Måste kolla upp ett bra recept som inte tar för lång tid att svänga ihop…

moa