Folk blir så arga bara man viskar LCHF

Jag märkte rätt snabbt att en del blir riktigt arga då man säger att man kör LCHF kost. Det är tydligen något med denna diet som väcker ilska och det särskilt hos folk som inte verkar vara så intresserade av att komma i form. Jag vill inte vara elak och peka ut människor, men helt ärligt, när en riktigt tjock person som verkligen inte ser hälsosamt ut står och försvarar sina bullar och sitt socker då tycker jag att det är dags för självrannsakan. Jag är inte den som sätter igång bråk, men ibland så har man ju lust att säga något i stil med, jaha, men du tycker att din kosthållning fungerar bra då…

Jag har ju inte börjat med LCHF för att jag vill debattera. Tanken var snarare att finna ett sätt att äta normalt och inte svälta sig, men att ändå hålla en bra vikt. Nu har jag faktiskt börjat se en skillnad och kläderna sitter lite lösare samtidigt som energinivåerna börjar stabilisera sig. Av den forskning som jag har tagit del av så verkar det ju bara vara positivt att undvika alltför många kolhydrater och då särskilt sockret.

Nu hade jag inte tänkt skriva ett inlägg om varför LCHF är så bra, det är inte det som jag funderar på just nu. För min del så känns det bra och jag tänker köra vidare men jag vill verkligen säga att det inte är okej att folk håller på och rackar på mig. Vissa familjemedlemmar tycker att det här är en korkad diet som de tror kommer att leda till sjukdomar.

Det som jag vill säga är att jag på intet sätt trycker i mig fett. Men jag har heller inte samvetskval över att äta mer kött som jag kanske hade haft förr.

Jag tror att det handlar mycket om rädsla. Om man har ätit i enlighet med den där kostpyramiden under hela sitt liv så kanske det känns svårt att släppa detta. Särskilt om man även har sett till att andra, barn, elever, har gjort samma sak. Nu tycker inte jag att någon ska ha dåligt samvete. Bara för att man är barnmorska som sa åt mammor på 70-talet att flaskmata istället för att amma så kan man ju inte se sig själv som barnaplågare nu då vi vet så mycket mer om det där med amning. Man måste ju kunna ändra allmänna riktlinjer då det blir tydligt att något har varit fel.

Hursomhelst, jag tänker som sagt inte bråka, när folk drar igång debatten med mig så säger jag bara att de får ta det med någon annan. Jag äter det som är bra för mig men jag är inte intresserad av att hålla på och försvara mig dag ut och dag in. Så enkelt är det.

moa