Chia pudding är inte gott!

Man blir ju så inspirerad av andra bloggare som kör LCHF och som delar med sig av recept för god mat som man inte blir tjock av. Ett recept som jag gått och funderat på är chia pudding. Chia frön är väldigt nyttiga och jag har redan kört med dessa som de är till sallader. När jag såg ett inlägg om puddingen så såg det bara så gott ut så jag tänkte att jag måste prova. Nu hade jag ingen vanlig mjölk eller mandelmjölk hemma, men receptet sade att man kan använda sig av juice eller av annan mjölk. Kanon tänkte jag, jag har havremjölk i kylen som jag måste använda innan den blir gammal.

Rent praktiskt så ska man lägga chiafröna i mjölken över natten för att på så vis få en gröt. Jag ville att min pudding skulle bli lite sötare, så jag körde med maple sirap. Morgonen efter så kunde jag konstatera att jag hade fått en tjockare mjölk men alls ingen pudding. Det blev mest en sörja. Jag tror att det beror på att jag inte använde vita chiafrön och att jag inte hade tillräckligt med frön till vätskan.

Okej, så hur kommer det sig att jag ratar den här LCHF maträtten? Det är ju inte helt schysst att säga att chia pudding inte är gott när jag faktiskt inte har lyckats laga den. Jag smakade på sörjan och det var inte gott! Jag tror inte att det blir godare för att konsistensen blir fastare, men okej, jag kanske har fel.

Jag är öppen för kritik vad gäller min syn på denna pudding men kommer med största sannolikhet aldrig att testa att laga den igen!

moa