lopar-resa

Behålla formen med löparresor

När man ger sig av på semester så är det rätt vanligt att fundera på om hotellet kommer att ha ett gym med löpband eller om man kanske ska försöka sig på raska promenader på stranden för att inte helt tappa formen för att man vill ha lite ledigt. För mig så blir det ofta så att det blir mindre av motion än vad jag tänkt för det känns inte alltid så naturligt att leta gym när man väl är på plats på en resort. Nu finns det ett riktigt bra alternativ som kallas för löparresor och som jag tycker verkar vara väldigt smart. Det här är resor där löpningen ingår som en naturlig del. Man kommer alltså till platser där man får veta var det finns säkra ställen att jogga och dessutom så är man i likasinnades sällskap så att det verkligen blir kul att ge sig ut och svettas.

Man kan boka resa direkt online, och därmed se till att det blir en verklig löparresa för ett billigare pris då man drar nytta av restresor. Om man tar sig söderut så blir det verkligen stor skillnad då man kan springa utomhus i härliga miljöer istället för att harva på löpbandet på gymmet. Och man måste inte alls vara fanatiker för det är inte så att någon står och klockar en då man tar sig fram på ett spår eller längsmed en slinga. Det går alldeles utmärkt att köra i eget tempo och att dra nytta av det att man får en ny miljö att träna i.

Jag tycker verkligen att löparresor är att rekommendera och att fler borde köra på den här typen av semester. Det är klart att det blir lättare att anta sista minuten erbjudanden då man inte har familj att ta hänsyn till, men jag tror även att barnfamiljer kan ha glädje av att kunna kombinera motion och hälsa med en kul semester för alla åldrar.

moa