Protein som är utan laktos

Jag har länge använt mig av vassleprotein under lite tuffare träningsperioder för att hjälpa kroppen men nu har jag börjat fundera på om det här verkligen är det bästa valet. Jag vet att whey prisas av folk världen över för att det är så bra när man vill gå ner i vikt såväl som då man bygger muskler men jag är inte helt säker på att det är så bra att få i sig för mycket laktos. Jag dricker till exempel inte mjölk. Det har jag egentligen aldrig gjort. Som liten så brukade jag säga att mjölk är till för kons bebisar och inte för människor. När jag läste lite mer om olika protein på Protein.nu så insåg jag att det finns många andra smarta val och nu tänker jag köra med laktosfritt protein för att se om det blir någon skillnad.

Hampa och ärtor

Jag har faktiskt redan skaffat hampaprotein för det verkar verkligen kanon och inte bara som ett smart tillskott då jag tränar mer. En sak som jag tycker kan vara lite svårt är att få i sig tillräckligt med mineraler och vitaminer och då är det verkligen kanon med ett kosttillskott som ger både proteiner och vitaminer. Det här pulvret är så enkelt att använda sig av. Jag läste online att folk upplever att de mår bättre då de lägger till hampaproteinet till sin diet och jag vet inte om det är på grund av att jag har läst dessa kommentarer som jag känner samma sak. Man kan ju uppleva en pigghetseffekt för att det känns så positivt med en hälsoprodukt så jag ska ge det hela lite tid för att verkligen kunna utvärdera.

Vad gäller ärtprotein så tycker jag att det här verkar intressant. Det jag har läst är att folk säger att det här proteinet är mycket skonsamt för magen. Här kan man ju tänka sig att ärtor är lite bättre än vassle med tanke på att man slipper laktosen. Det kan nog vara så att många är känsligare än vad de tror och att för stor konsumtion av laktosprodukter faktiskt inte är så bra för mage och den allmänna hälsan.

En sak som är bra med det hampapulver jag har skaffat är att det inte har någon särskild smak så därför kan jag använda det med det allra mesta. En god smoothie med bär blir ännu bättre med proteinpulver som alls inte påverkar smaken. Det här är för övrigt ett väldigt bra mellanmål inför träning eftersom man inte blir tung i magen av det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>