Olika proteinhalt i proteinpannkakorna

Proteintillskott i olika slags former har fått en stark frammarsch senaste åren. Det speglar sig inte minst i dagligvaruhandeln där det säljs proteinrik kvarg som aldrig förr. En av de produkter som ökat i försäljning är proteinpannkakor. Eller rättare sagt proteinpannkakor mix. Dessa mixar blandas med mjölk eller vatten och steks sedan som vanliga pannkakor. Skillnaden är att de är betydligt nyttigare då de vanligtvis är glutenfria och har mycket hög halt av protein.

Orsaken till att man väljer att göra proteinpannkaka istället för vanliga pannkakor är många. För en del handlar det om ett enkelt och smidigt sätt att göra pannkakor utan gluten medan det för andra är ett sätt att öka sitt proteinintag. När det kommer till den sista punkten lönar det sig verkligen att jämföra proteinhalten i dessa pannkakor. För det skiljer ganska mycket.

En av de billigare mixarna är Core Proteinpancake. Den kostar ungefär hälften mot dess konkurrenter och har en proteinhalt på 40%.
Men ser man på dess konkurrenter ligger Core efter just gällande proteinhalt.

Ett annat märke är Fairing. Priset är ungefär det dubbla mot Core men här får man hela 66 gram protein. En skillnad på hela 50%. Är det värt det dubbla priset för att få 50% mer protein? Det är upp till köparen att avgöra. Allt handlar om vad man prioriterar.

Även Self har relativt hög proteinhalt. Deras produkt är både laktosfria och glutenfria och innehåller Omega 3. Det är framförallt här som fördelen sitter. Proteinmässigt är det 48% protein i mixen.

Ser man enbart till proteinhalt är det alltså en produkt som står ut mot de andra. Det är Fairing proteinpancakes med 66% protein.


Alla produkter som nämns i texten kan köpas på proteinpannkaka.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>