Ny bostad – dags för heminredning

Nu har jag äntligen flyttat och jag bestämde mig för att lämna det mesta bakom mig. Det var ändå inte så många möbler som tillhörde mig i den förra lägenheten så jag insåg att jag nu har chansen att börja om och inreda precis så som jag vill. Jag hade en tanke om den perfekta bostaden och började surfa på merheminredning.se varpå jag plötsligt blev lite fundersam. Jag hade inte insett att det finns så många coola möbler och nu kanske jag måste tänka om. Jag gick i Shabby Chic tankar men nu känns det som att jag vill ha lite mer modernt och inte snöa in mig på en så bestämd stil.

Vitt och fräscht

shabby chicDet där med vitt och fräscht är något som jag har skrattat gott åt, men samtidigt så inser jag att även jag är hjärntvättad när det gäller heminredning. Trots att jag vill röra mig i nya riktningar och tänka lite annorlunda (det var det jag trodde att jag gjorde med Shabby Chic) så blir det lik förbaskat hela tiden just ljust och fräscht. Nåväl, det här får man kanske leva med. Jag tänkte att jag kanske kunde låta grunden vara den här svenska inställningen om snygg inredning och sedan bygga på med lite mer kontinentalt eller kanske rymdtema.

Långsam inredningsplan

Jag kommer att ta det hela steg för steg. Det finns ingen anledning att stressa, och jag lägger hellre mer pengar på möbler som jag verkligen gillar än att snabbt köpa allting på ett lågprisvaruhus. Just nu så har jag i varje fall en säng och ett bord att sitta vid. Det här kommer att fungera för ingen annan plågas ju av att böckerna fortfarande inte har en vacker bokhylla att stå i. Jag såg till att måla om innan jag flyttade in, gissa i vilken färgskala, just det, ljust och fräscht!

Först kommer jag att försöka inreda en mysig plats att umgås på. Det här tycker jag är viktigt. Jag vill ha en snygg och bekväm soffa och skapa en plats där det känns trevligt att sitta med vänner och familj. Köket kommer nog sist för jag bryr mig inte så mycket om hur det ser ut där. Jag funderar lite på om man kanske skulle plocka bort kaklet över diskbänken och skapa egen mosaik, men det får bli efter vardagsrummet och sovrummet…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>