mygga

Behandla myggbett och andra utslag

Genom att välja rätt hudprodukter och att äta rätt ökar man chansen att få en fin hy. Det är en kombination även om många enbart fokuserar på att använda rätt kräm för att smörja in huden. Men självklart spelar även vad man äter en stor roll.

Men även om det finns saker man kan påverka så finns det även faktorer som är svårare att påverka. På sommaren är myggen irriterande och svåra att hålla sig undan. Det räcker att man inte smörjt in sig tillräckligt med myggmedel för att utseendet ska närma sig ”prickig korv”. Andra dagar är det andra insektsbett eller brännässlor som skapar de röda flammiga utslagen på kroppen.

Vi har tittat lite på utbudet som finns för att mildra dessa åkommor. Allt från speciell utformad kylbalsam mot kliande myggbett till smärtdämpande salvor.

MyggA På Bettet – MyggaA är ett märke som är känt för myggbekämpning och har levererat myggmedel i många år. För något år sedan lanserade de den efterlängtade produkten MyggaA. Det är lite oväntat att de väntat så länge då problemet med kliande myggbett funnits länge. Denna ”balsam” kyler verkligen på bettet och skapar en lugnande känsla. Därmed minskas även det kliande. Lite som att lägga en isbit på bettet. Fungerar perfekt för myggbett men även brännässlor.

Salubrin – Den som inte provat salubrin på myggbett och insektsbett har inte haft tillräckliga problem med betten… Det har länge varit den ledande produkten för att mildra smärta och irritation vid insektsbett. Men är MyggaA lanserades var det fler som gick över till den produkten.

ACO Kylbalsam – En balsam som är speciellt tillverkad för att kyla och mildra vid insektsbett och annan klåda. Fördelen är just dess kylande effekt och kan till viss del jämföras med MyggaA. Detta i alla fall gällande den kylande egenskapen. Däremot är denna främst tillverkad för allmänna besvär. Kan rekommenderas för allmän klåda. Är det däremot myggbett kan vi rekommendera myggaA då den mer är inriktad på dessa problem.

Xylocain – Här är det inte längre kyla som är det som gör att klådan minskar. Istället är detta ett lokalbedövande medel. Inte så att man tappar känseln men så att känseln för klådan minskar rejält. Även mycket vanligt hos småbarnsföräldrar då det används för att smörja in ändtarmsöppningen på småbarn vid klåda på småbarnen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>