svar på era frågor om näsoperationen

hur mycket kostade det att operera näsan?
- jag betalade 45.000 för min operation. men det är olika beroende på vilken klinik man går till, och hur mycket man ska ”fixa” med näsan.

hur länge måste du ha gipset?
- gipset ska jag ha i en vecka, och får alltså ta bort det på onsdag. efter det ska jag gå med ett plåster på näsan i ytterligare en vecka, sedan är jag fri!

hur ont gör de på skala 1-10?
- just nu gör det inte ont alls! alltså 0. men det spänner lite över näsryggen och nästan ”pirrar” lite haha. men just efter jag vaknade efter operationen gjorde det lite ont, speciellt runt ögonen var jag öm. men sånt får man väl räkna med, de har ju trots allt opererat mej! är faktiskt lite chockad över att jag inte har ont, trodde det skulle vara mycket värre.

ska du vara hemma varje dag i flera veckor? Ingen skola? Inga kompisar?
- eftersom vi har lov denna veckan så har jag inte missat skoltid än, men jag kommer vara ledig från skolan i en vecka också. jo kompisar kan jag ju träffa, om dom nu vågar sej hit haha!

vad sa dina föräldrar när du berättade att du skulle operera näsan?
- eftersom jag pratat om detta i flera år, betalade operationen själv och är 18 så hade dom väl inte så mycket att säga till om haha. i början trodde dom väl att det bara var något tillfälligt jag tjatade om, men efter några år förstod dom nog att det var något jag verkligen ville göra, och det accepterar dom.

vad sa dina vänner om operationen?
- i början trodde dom väl att jag var galen haha, de tyckte inte alls att det behövdes och såg inte ”felet” med min dåvarande näsa. men sedan var de väldigt förstående och tyckte väl mer att det var lite spännande haha!

får man ta massa mediciner efteråt isåfall vilka/hur många?
- jag går på smärtstillande och antiinflammatoriska. tar 2 smärtstillande var 6e timme varje dag, och antiinflammatoriska 1 gång om dagen.

hade du någon bild/mall du hittat som du ville din näsa skulle lika?
- nej det hade jag inte. jag och min kirurg stod framför en spegel både på konsultationen och innan operationen och pekade och klämde på min näsa och jag fick visa precis vad jag ville ändra.

varför valde du just den kliniken som du opererade dig hos? är du nöjd med personalen där och rekommenderar du dom?
- för att jag har kollat runt på internet en hel del och hört att dom ska vara riktigt bra, och en av nordens bästa kliniker! personalen var underbar och jag blev behandlad som en liten prinsessa när jag var där! men eftersom jag fortfarande inte sett resultatet av min näsoperation så vågar jag inte rekommendera dom än ;)

var du rädd att något skulle gå fel?
- egentligen hann jag aldrig vara speciellt rädd eller nervös innan operationen. har väldigt svårt för att vara det i förväg. men självklart hade man några skräcktankar om vad som skulle kunna hända, och jag är väl fortfarande lite rädd att det inte blir precis som jag vill! men jag tror att det mest var min mamma och pappa som var oroliga inför operationen haha..

varför blev du så blå runt om?
- eftersom de hackat, filat och skurit i min näsa så är det klart att man blir lite blå och svullen runt om haha..

vill du operera nå mer än näsan?
- klart det finns fler saker man kanske inte är 100% nöjd med till utseendet. men det är inget annat än näsan jag någonsin övervägt att operera, så svaret är nej. vet inte hur det blir i framtiden, men just nu finns det inget annat jag vill ändra med mej själv!

såg man när de opererade eller var man helt nedsövd?
- självklart var jag nedsövd! vet att vissa kliniker även kör med lokalbedövning, så man är vaken. men det skulle jag aldrig klara av. tänk ljudet av att någon skär och hackar i dej?! och allt blod… och så måste jag bara tillägga att narkosen var något utav det skönaste jag varit med om haha, kändes verkligen som att man flög. och det sista jag minns innan jag blev medvetslös var att jag sa ”fan vad skönt!!” hahah!

får du röka nu när näsan ska läka?
- på onsdag får jag röka igen! alltså en vecka efter operationen. och så skulle jag egentligen helst slutat röka 2 veckor innan operationen, av säkerhetsskäl för att minska infektionsrisk osv.. men det blev väl ca 3 dagar innan istället. inte så lätt!

hur kan du duscha och blöta ner näsan efter en operation?
- jag får inte blöta näsan (gipset), men om jag bara undviker att duscha ansiktet så går det bra! får tvätta det med tvättlappar osv istället.

kan du visa före och efterbild då det har läkt?
- kanske jag visar en före- och efterbild!

kommer det inte att synas ärr i ansiktet nu efteråt?
- nej, stygnen sitter inuti näsan, så inga ärr kommer att synas!

43 reaktion på “svar på era frågor om näsoperationen

 1. Fanny

  Anledningen till att man ska sluta röka innan operation är inte pga infektionsrisken (kan ju iofs vara det också, men inte huvudsaken) är att det är något som händer med blodkärlen som gör att det är svårare att få stopp på blodet när man opererar osv :)

  Svara
 2. MaryCaroline

  Men är du inte ”rädd” för att du ska hamna i någon typ av ”ingreppsträsk”/ingreppsberoende? För det är ju knappast någon nyhet att ingreppen leder till någon typ av beroende, att man hittar fler saker man vill förändra och så blir man beroende av att förändra/”förbättra”. Inget du kan svara på nu kanske när du nyss genomgått en näsoperation, men det vet man ju inte. Du kanske inte alls blir nöjd med resultatet och vill göra om det? Eller kanske vill du sen också injicera någonting i läpparna och/eller kinderna och/eller hakan och så vidare, och gör det igen och igen och igen och igen… Inget ovanligt med de som väljer att börja med ingrepp… Vad är dina tankar kring detta?

  Svara
 3. Anonym

  http://klarami.blogg.se/?tmp=06201642 nytt inlägg!! JAG SVARAR PÅ EN FRÅGA OM MOBBNING!!! ett utdrag- DU KOMMER ALDRIG ATT FÅ ETT VETTIGT SVAR FRÅN MOBBARNA VARFÖR DE BETER SIG SOM DE GÖR. MOBBNING ÄR BRIST PÅ ANSTÄNDIGHET, GOD MORAL OCH SOCIALT BETEENDE!!! MOBBARE RETAR SIG OFTA PÅ PERSONER SOM INTE PASSAR IN I DERAS MYCKET LILLA VERKLIGHET…

  Svara
 4. Emelie

  Varför inte försöka sluta röka nu när de ändå inte är bra för dig, och du inte får röka? Ett bra tillfälle som jag tycker du ska utnyttja. Tror näsan blev super bra! Skulle vilja skrapa lite på mig, då jag har rätt rak näsa. Hoppas allt går bra! Kram

  Svara
 5. S

  Hm, du missade nog en fråga som jag såg att många ställde – exakt VAD har du ändrat med näsan? Skulle vara kul att veta :D

  Svara
 6. Deniz

  Isabelle, det är otroligt fint av dig att du är så ärlig mot mina läsare. Istället för att sitta och neka till att du har opererat näsan så vågar du stå för det och till och med ha en frågestund om det hela.

  Svara
 7. Erika

  Ja du vilken knas låda du är:)
  Ska bli kul att se resultatet:)
  Väntar med spänning:)
  Vad är de du gjort med näsan???
  Jag tänkte har du krympt den el förstorat den osv:)
  de är svårt att förstå vad du inte va nöjd med innan:)
  Kram

  Svara
 8. elllis

  Hej isabelle!
  Jag förstår inte vad det är som du vill ända på din näsa, vad du inte gillar. Kan du inte förklara det för oss läsare, för enligt mig hade du ju en jätte fin näsa, inte någon ful krock, eller höknäsa, den var ju perfekt :) kan du inte berätta vad du var missnöjd med på näsan? Kramar!

  Svara
 9. Laura

  You’re brave becouse I’d be afraid of operations, but I don’t now why did you do that, you’re very pretty and you shouldn’t do that! :) greetings :)

  Svara
 10. Zuzana

  Oh, I didnt know that they have a nose operation. But I think that it´s a good thing when you feel bead with your nose, it can help you and when you can do something for to be happy, just do it!:)

  Svara
  1. E

   Det er vanskelig, nesten umulig, å slutte å røyke når en ikke har lyst. Alle røykere vet at det er helseskadelig, at det er dyrt og at det lukter stygt, men man får ikke nødvendigvis lyst til å stumpe røyken selv om man vet alt dette. Selv strevde jeg lenge med å slutte. Plutselig gikk kjæresten min lei og stumpet røyken for godt. Og da jeg fortsatte begynte han å klage over stygg lukt etc. Han gjorde rett og slett røykingen min til noe negativt og masete. Og nå i august var det ett år siden jeg tok mitt siste trekk. Poenget mitt er at ingen slutter før de vil det selv og da av helt personlige årsaker. Så slutt å gnål. Puss!

   Svara
 11. Saga

  Hej Isabell!

  jag har redan funderat på att operera näsan i flera år trots att jag bara är 16. Därför skulle det verkligen vara intressant om du skrev en utförlig recension på hela ingreppet + kliniken och att du visa före-efter bilder! Tack på förhand!

  Svara
 12. Julia

  Synd att du opererade dig, bättre att lära sig leva med det. Du var fin som du var. Hoppas inte att folk blir påverkade och gör efter. Tråkigt att allt är så ytligt…

  Svara
 13. Jane

  Åh! Så himla sugen på att fixa min näsa med! Det får bli när man har ett jobb med en stabil inkomst haha. Ser fram emot före och efterbilder :)

  Svara
 14. Isabelle Önnerberg

  Hej Isabelle!

  Jag skulle uppskatta så otroligt mycket om du sa vilken klinik du opererade din näsa! jag har haft komplex över min näsa i hela mitt liv och nu vill jag ta tag i det.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>