Löpning på löpband, plötsligt så händer det…

Det har varit så tomt på gymmet under sommaren och det har faktiskt varit skönt. Ingen har sagt åt mig att lämna löpbandet så jag har tänjt gränsen och förvånat mig själv med att åstadkomma det omöjliga. I början så var det rentav pinsamt. 10 minuters halvgång och jag flåsar som ett stackars djur, men skam den som ger sig. Det som var värst var nog tristessen, vem är det som har sagt att man kan se på TV då man joggar på löpband? Jag tror att det är något av det mest korkade som jag har hört. Den där skärmen som hänger framför löpbandspanelen hänger så pass högt upp att man kan få nackspärr av att ens försöka. Och om jag hade velat se något så kommer det ändå inte att visas sådant som passar när man springer. Partiledardebatter som guppar upp och ner, nej tack!

Okej, ni fattar, det kändes inte helt rätt att äntligen ta tag i det där löftet och börja bränna fett med löpning men jag fortsatte, tre gånger i veckan på löpbandet. Nu har sommaren gått och jag upplever det där “plötsligt så händer det” för nu händer det faktiskt.

Igår så kunde jag konstatera att jag faktiskt springer och att svetten som kommer efter 20 minuter känns bra. I det här läget så ökar jag på och springer lite snabbare. Pulsen går upp och det känns, läs och häpna, kul! Jag trodde aldrig att jag skulle beskriva löpning som kul men så känns det faktiskt nu och jag ser fram emot nästa omgång.

Nu börjar folk komma tillbaka till gymmet efter semestrar och allt för många efterrätter. Jag har anpassat mitt schema lite så att jag slipper trängas, för nu vill jag springa mer än de där 20 minuterna som rekommenderas för att alla ska kunna värma upp. Det är faktiskt rätt coolt att sticka ner till gymmet då de öppnar och värma upp inför dagen.

Jag vet inte om jag kommer att kunna springa utomhus. Det känns så tungt att behöva löpa över trottoarer och stå och jogga på plats vid övergångsställen. Dessutom så inser jag att löpbandet är så bra för mina problematiska knän då jag kan springa jämnt. Man måste ju inte hålla på med löpträning utomhus om man inte vill det. Det sliter på skorna, fast nu har jag investerat i ett par nya Nike med rosa sula som ska klara av olika underlag. Det tycker jag att jag förtjänar efter att ha avancerat från att halvt gå till att springa och klara av ruscher.

Nästa steg blir kanske slingan i skogen. Måste förbereda mig mentalt för det. Till dess så får mina snygga Nike leva lyxlivet inomhus på det snälla löpbandet. Heja Isabelle

Nike Wmns Dual Fusion Run 3 recension

nike-wmns-dual-fusion-run-3Den som testar ett par Nike Dual Fusion Run 3 blir med största sannolikhet mycket nöjd. Det här är en sko som kommer med ett speciellt dynamiskt system för fotens mittparti som gör att skon kramar om foten på ett mycket bekvämt sätt. Versionen Nike Wmns Dual Fusion Run 3 är speciellt framtagen för kvinnors fötter och kommer även i design som tilltalar henne. Skon är vacker att se på med en nätt utformning, men det har mindre betydelse i sammanhanget. Det här är nämligen en löpsko som man skaffar för att man vill ha ett gott stöd och sedan så är det bara ett plus att den också är snygg.

Nike Dual Fusion Run 3 löpskor är till för olika underlag så att man kan dra nytta av dem för snabba promenader, löpning i spåret och även viss terränglöpning. Här ska det dock nämnas att en del frånråder från att använda modellen i tuff terräng och då särskilt då det är vått ute eftersom sulan då kan bli en aning halkig. För all-around användning så är denna Nike sko ett gott tips.

Design

Den här sportskon har en kärna som består av två lager av skummaterialet Phylon®. Det här ger ett fint stöd för hela foten, från det att man sätter ner hälen tills det att hela foten är i marken. På ovansidan så finns det ett tyg av nät som släpper in gott om luft så att foten kan andas. Det här är bekvämt men något som gör att tuff användning snart kan leda till hål i nätet. Det här är ytterligare en anledning till att Nike Dual Fusion 3 inte är så smart att använda för löpning i snåren. Passformen är överlägsen och man kan säga att skon nästan känns som en strumpa över foten. Om du vet din storlek så kan du räkna med en passform som blir rätt. Sulan är gjord för att ge ett bra grepp på normala ytor men kan som sagt bli en aning halkig om man ger sig ut i regnoväder.

Fördelar

Det här är en stabil löpsko som sitter på bra. Man kan ta ut sulan och byta ut den om man vill. Skon är lättviktig och luftig tack vare ovansidans nät. Phylon-materialet ger mjuk löpning och gör att det känns bekvämt att gå och springa på olika underlag. Sulan är utformad för att ge bra dragkraft då man får ett bra fäste med den på normala underlag.

Vad sager löparna?

Vad säger de som använder sig av Nike Dual Fusion Run för kvinnor? Många är väldigt nöjda med passformen och ser denna sko som ett bra val för vardagliga aktiviteter som att gå ut och gå med hunden såväl som att jogga. Det finns många kommentarer om att skon är så enkel men ändå så bekväm då foten får gott om plats så att man inte klämmer tår eller häl. På den negativa sidan så finns det de som menar att de skosnören som kommer med dessa Nike löpskor inte är så bra och att man inte bör springa på hala rötter i skogen med dem då detta kan bli väl halt.

 

Read More