Naturlig behandling av torr hy

När det är kallt så avskyr jag att diska. Jag har ingen diskmaskin så det är handdisk som gäller och jag är inte så bra på att komma ihåg det där med diskhandskar. När man ändå bara ska diska upp några glas och koppar så känns det lite löjligt att dra på sig diskhandskarna, fast sedan får jag betala för detta. Med torr hy på händerna som spricker så är det stundtals svårt att jobba normalt på datorn och jag är alltid på jakt efter den perfekta handkrämen som snabbt sugs upp och som inte klibbar hur länge som helst.

Nu har jag funnit ett bra knep som jag tänker köra med, i varje fall hemma. Olivolja direkt på händerna är verkligen ett bra sätt att ta hand om hy som är torr och irriterad. I och med att jag har flaskan med olivolja ståendes på diskbänken så är det hur enkelt som helst att applicera en droppe, eller två, efter avklarad diskning.

Olivolja sugs snabbt upp av huden och dessutom så har den inte någon särskild doft som man kan irritera sig på. Med tanke på detta så är det kanske smart att satsa på en handkräm som består av just olivolja… Ska ta en titt på detta nu när det blir dags att uppdatera hudvårdsprodukterna.

Sedan så skulle jag vilja tipsa om bra handskar utomhus. Man kan faktiskt förebygga problem med torr och narig hy på händerna genom att skydda dem med helt vanliga handskar eller vantar då man ger sig ut i kylan. Se till att ha ett par i jackans fickor så att du inte glömmer dem hemma!

ida