Mina tips för att dricka en massa te

Snövarning och det är bara att konstatera att vintern är här. Det är för väl att jag har laddat upp med varma strumpor och så något som man bara måste ha på vintern, te! Jag tänkte dela med mig av några te tips som handlar mindre om smak och mer om hur man kan se till att dricka mycket te.

Tekanna med te-hätta

För det första så vill jag verkligen tipsa om nyttan med en tekanna. Om man bara häller på en kopp med te så får man en kopp te, och sedan så blir det inte mer för att det kan kännas jobbigt att behöva trycka på snabbkokarens knapp igen. Om tanken är att man ska dricka en massa grönt te för att må bättre så är det verkligen smart att ha en tekanna med te-hätta för att hålla värmen längre. På så vis är det bara att fylla på kopp efter kopp, smart och bra!

Fylla på samma kopp

Om man nu inte har någon te-kanna så kan man tänka på att en kopp te kan räcka längre än vad man tror. Även om man använder sig av en te-påse så är det för det mesta så att den räcker bra mycket längre än till en kopp. Lämna lite te-sump i botten och häll på mer varmt vatten i samma kopp.

Socker eller inte…

En del kan inte dricka te utan socker och då är ett tips att köra på stevia eller honung som sötningsmedel. Socker är bäst att lämna i affären så se till att ha naturliga sötningsmedel och välj ett sötare te för att dricka det helt utan något tillägg.

ida