Mina nya Six Deuce tights

six deuce tightsJag tycker att det är viktigt att ha bra träningskläder. Det är inte bara elitidrottare som behöver kläder som sitter bra. När man tränar så blir det roligare att köra regelbundet då man upplever att allting sitter på som det ska. Jag minns när jag gjorde misstaget att träna i en alltför stor t-shirt som jag tänkte kunde fungera bra för styrkan. Jag blev irriterad av att tröjan hela tiden åkte omkring och insåg att jag vid det här laget har vant mig vid kläder som sitter som en extra hud på kroppen. Det är därför som jag har valt att satsa på ett par nya Six Deuce tights för träning på gymmet samt för löp pass utomhus. Det här är tights som sitter bra, men jag vill varna om att de är lite små i storlekarna. Jag missade detta när jag beställde, och jag fick byta till en större storlek för att få rätt passform.

Grälla färger är rätt coolt

Mina Six Deuce är svarta och har rosa text och det rör sig förstås om neonrosa vilket jag egentligen är lite skeptisk till. Men, men, de här tajtsen är faktiskt riktigt snygga även om jag inte riktigt håller med om att de kan fungera precis var som helst. Det här är trots allt träningsbyxor och jag hade inte använt de som mode i andra sammanhang. I och med att det bara är textinslagen som är en aning grälla så känns tightsen ändå rätt så diskreta och jag använder en svart topp till så det blir ett bra resultat sammantaget.

Något som jag ser fram emot med de här tajtsen är att de ska hålla bra i tvätten. Jag brukar störa mig på tryck som börjar flaga efter några tvättar och som klumpar ihop sig så att tightsen fastnar i veck och blir fula. Nu har jag inte hunnit tvätta mina nya Six Deuce tights så vi får väl se om de kommer att leva upp till sitt goda rykte.

Hur bra de kommer att vara utomhus är också en fråga. Det här är inte de tunnaste tajts som jag har testat, men frågan är om det kommer att kännas bra att springa utomhus med dem just nu. Det viktigaste för mig är passformen och den vet jag redan att jag får med dessa tights för de sitter verkligen bra. Inget som skaver eller smiter åt på fel ställe så det ska verkligen bli kul att köra nästa pass med helt nya Six Deuce tights!

ida