Mina favorit-hälsokost-produkter

Jag älskar hälsokostprodukter för det känns så bra att man kan göra något åt hälsan innan det blir knas och man blir sjuk. Jag brukar då och så surfa in för att kolla hälsokost på Vitapost.se och ibland så händer det att jag kör på något nytt som de annonserar om, men ofta så blir det några favoritprodukter som jag alltid kör med…

För fötterna

Låt oss börja med fötterna för det här är en kroppsdel som vi så ofta glömmer men det är inte kul när just fötterna strejkar. Jag går gärna i skor utan hälar, alltså att det är öppet baktill som på tofflor, och det här leder ibland till narig hud som gör ont då den spricker. För att förebygga den här typen av problem så kör jag med Baby Foot som är en japansk produkt som tar hand om fötter som har fått hårda hudpartier. Baby Foot är en slags plaststrumpa som man drar på foten så att gelet som finns i strumpan kan behandla huden. Det tar omkring 2 timmar att behandla och man märker direkt att det här fungerar. Död hud peelas bort succesivt efter det att man har kört en behandling och det här är så himla skönt.

Jag kör med Baby Foot efter behov men det är bra att se till att det alltid finns en förpackning hemma så att man kan behandla då man äntligen får tid till det och inte behöver sitta och vänta på leverans.

I förkylningstider

När alla omkring en nyser så är det dags att grunda så att man får ett starkare immunförsvar. Jag har sett goda resultat av Enchinaforce som har Enchinacea extrakt. Det här är en ört som är känd för att hjälpa till och motverka problem med förkylningar samt att se till att man alls inte blir smittad. Är det hela placebo-effekt? Ja, det kanske det är, men det spelar mindre roll för jag håller mig frisk!

D-vitamin

Jag kör som bekant också med D-vitamin vilket jag tror stenhårt på. Själv tycker jag att lite starkare varianter som D3 5000 är bra för då vet man att man får en stor dos. Det här är ett vitamin som stärker immunsystemet och som är särskilt viktigt att få i sig nu när solen inte syns lika mycket som under sommaren. Jag vet att många matprodukter har berikats med vitamin D men trots detta så tycker jag att det är klokt att även ta till ett kosttillskott så att man slipper riskera brist på D.

ida