Goda sportdrycker innan träning

Om man ska få ut lite mer av ett träningspass så är det inte dumt att ta något innan som ger lite extra energi. Nu pratar jag förstås om naturliga saker och rent praktiskt så kan en kopp kaffe vara precis det som behövs innan man kör igång ett spinning pass. Jag tycker dock inte så mycket om att dricka varmt innan träning och definitivt inte under ett pågående pass så jag kör på några utvalda sportdrycker som är goda och effektiva. Idag finns det ju en massa olika märken att välja bland men mina favoriter är bland annat pulverdryckerna som man själv blandar till och så Red Kick som jag helt enkelt gillar smaken på. Jag har hemsidan Sportdrycker.se att tacka då jag inte visste mycket om sportdryck innan, många säger ju att det endast finns negativa effekter med sportdrycker. Som tur var upplyste denna sida mig om den riktiga faktan och tipsade även om min nuvarande favorit :)

Viktigt att tänka på

Jag tycker att det finns en hel del att tänka på vad gäller sportdryckerna för man kan inte säga att alla är samma sak. Mer seriösa producenter av sportdryck ser till att inte addera en massa onyttiga ämnen och socker som man verkligen inte behöver. Dessutom så är det viktigt att vara försiktig och inte välja en dryck som är alltför intensiv. Jag vet att jag är känslig för alltför mycket koffein så jag kan inte dricka både sportdryck och kaffe under en och samma morgon. Man kan alltid ta reda på hur mycket koffein eller liknande ämnen som finns i drycken och sedan fundera på hur mycket man redan konsumerar via te och kaffe. Det här gör det lättare att komma fram till rätt dryck och rätt användning av den.

Variera smak

En annan sak som jag skulle vilja säga om sportdryck är att man faktiskt kan variera smak. Det finns ju märken som erbjuder många olika smaker så att det inte blir tråkigt att dricka sportdrycken inför var och varannan träning. Dessutom så kan det vara gott att dricka en smakfull sportdricka en helt vanlig eftermiddag utan några planer om att svettas på gymmet.

ida