snooze

Gå upp tidigare på morgonen

Jag har kommit fram till att genom att lägga till en kvart på morgonen så hinner jag så mycket mer. Det blir ofta stressigt för mig trots att jag inte behöver göra så mycket mer än att klä på mig, äta frukost och sedan bege mig ut. Det händer nästan alltid något som kommer i vägen och som gör att jag blir stressad. Den här stressen är inte bra för resten av dagen färgas av morgonens hets. Jag tänkte till och skruvade tillbaka väckarklockan en kvart och det har lett till en riktigt stor skillnad.

Med en kvart mer på morgonen så betyder det ibland att jag är redo att kliva ut en bra stund innan jag måste göra det, och då passar jag på att promenera eller så stannar jag hemma för att göra något annat. Man kan till exempel snygga till i köket, stryka och göra liknande saker då man har en kvart till tjugo minuter över. Det här känns bra när man senare på dagen inser att man inte behöver pyssla med detta på kvällen.

Det enda som har varit lite knepigt är att undvika snooze-knappen. När jag vet att jag egentligen skulle kunna sova 15 minuter till så känns det lockande att göra det, men det här tjänar man inte mycket på. Jag känner mig inte piggare för att jag halvsover 15 minuter till och detta är något som jag påminner mig om då handen vill drämma till snooze-knappen.

Jag kan verkligen rekommendera att stiga upp en kvart tidigare på morgonen. Det här ger så mycket mer än 15 minuter så testa det!

ida